Kişisel Bloglar Tutar Mu?


blog-yazar


Kişisel Bloglar Tutar Mu?

Cevap hayır ama gitmeden nedenini öğrenebilirsiniz isterseniz. Kesin hayır mı peki umut yok mu? Var evet çünkü neden olmasın. Öncelikle bloglar hassas "şeylerdir" büyümesi için düzenli olarak sulanıp uygun miktarda güneşe maruz bırakılmalıdır. Bunları sağlayacak inanca sahip olduktan sonra gerisi yorumdur, tabi birde şans.

Kişisel Blog Nedir?

Kişisel blog yazarın kendi istek ve arzularına dayalı biçimde istediği her şey hakkında "öznel" olarak ileri geri konuşabildiği tüm yazarıları tek yazar (evet bu yüzden kişisel) tarafından hazırlanan internet olgusudur. Peki literatür adası kişisel bir blog mudur? Bazen.

Neden Tutsun Ki?

Kişisel bir blog ile kendi ilgi alanınıza göre yazılar yazdığınızdan dallanıp budaklanacaktır ve sonunda muhtemelen dağılacaktır. Her konuda fikrinizi yazmanız zor zaten sırf bunu düşünürken bile zaman kaybedeceksiniz. Sonrasında hep o konu hakkında yazıyorum diyip değiştirmeye çalışabilirsiniz yine biraz kaybolursunuz. Emin olduğum tek şey emin olmadığımdır.

Neden Tutmasın Ki?

Hakkınız var. Neden tutmasın ki değil mi? Okumayı seven kitleye ulaşmak zor olacak ve belki de tahmin ettiğinizden daha geç veya erken ulaşacaksınız. Siz devam ettikçe şansınız olacak.Yazacağınız konular yine size bağlı olduğundan sınır yine sizsiniz ve eğer oturtabilirseniz, bu kaosun ortasında bir çiçek gibi açabilirsiniz.

Yorum Gönder

3Yorumlar
  1. Belli bir uzmanlık alanında bilgi vermiyorsanız tutmasının imkanı yok diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sürü şeye yönelmenin avantajı en çok neye ilginiz olduğunu keşfetmenize olanak sunuyor olması. Sürekli değil tabi kaybolmamak lazım.

      Sil
    2. Bu noktada tek tek denemek daha faydalı aksi halde çok fazla ilgi alanını sunmaya çalışmak yılgınlık ve pes etmek ile sonuçlanabiliyor.

      Sil
Yorum Gönder