Alfa Nedir? Alfa Nasıl Olunur

wolf-alfa


Öncelikle alfa lider veya patron demek değildir. Pop kültürde çokça yanlış kullanımı sayesinde öyle biliniyor kurtlarda da alfa yönetici değildir. Alfa sürünün lideri değildir, tek başına sürüden bağımsız hareket eder.

Birine alfa diyebilmek için onda olması gereken özellikler şunlardır;

Gelişmiş sorumluluk duygusu vardır. İstediği şeyi söyler ve nedenini açıklar. Biri bir işe girişeceği zaman size böyle olursa ben karışmam sorumlusu sensin gibi laflar edebilir. Fakat o bunu yapmaz ve sorumluluğu alır.

Alfa kesindir, acaba böyle mi gibi karasızlıklarla zaman kaybetmez. Fikirleri tartışır ve sonuçları hesaplar ona göre kararlar alır. Aldığı kararın arkasında durur.

Bencil değildir. Sizden herhangi bir bilgiyi, gerçeği veya herhangi bir şeyi saklamaz. Sonucu ne olursa olsun gerçeği söylemeyi tercih eder.

Alfa ile çıktığınız yolda yalnız kalmazsınız sonuna kadar sizinle devam eder yarı yolda bırakmaz bu yüzden ona güvenebilirsiniz.

Risk alır. Her zaman başarılı olmaz ama hatasını görüp, öğrenir ve aynı hatayı tekrarlamaz.

Alfa sizi iyi bir yere götürüp iyi ve kaliteli insanlar ile tanışmanızı sağlar. Keşke demeden yaşamayı bilir. Kıskanmaz başkasının başarısında yada dışarıdaki bir insanda gözü kalmaz. Sonucu görür, ders alır ve bir dahakine hazırlanır geçmişle zaman kaybetmez.

Zekidir. Düşünür, plan yapar, tasarlar ve ona göre hareket eder. Tepkisini korur ani hareketler yapmaz.


 Alfa nasıl olunura gelirsek. Okuyarak, kendinizi geliştirerek, kendinize zaman ayırıp öğrenmeyi amaçlayarak alfa olabilmek için bilmeniz gerekiyor. Kendinize yatırım yapmanız ve değerlenmeniz gerekiyor


Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)