Büyürken Öğrendiğimiz 6 Şey

aurora-ligths 
Hepimiz büyürken farklı deneyimler ediniriz ve bu deneyimler sonucun da üzerimizde bıraktıkları etki şu an olduğumuz kişi olmamızı sağlar. 

Büyürken öğreneceklerimizden bazıları;

bütçe

Bütçeyi dengelemek

 Para hayatımızın bir parçası ve bütçenizi dengelemek gelecekte ve şimdi her açıdan iyi olacaktır. Alıp var olduğunu bile unuttuğumuz veya sırf bu yeni daha fazla özelliği var ama yarısını bile kullanmayacağınız şeyler almak yerine gerçekten ihtiyacınız olan şeye yönelip onu almak daha faydalı olacaktır. 


hayır

Hayır diyebilmek

 Kimseyi kırmamak uğruna kendimiz yıkılıyoruz ama buna değer mi? Bencilliği savunmuyorum ama istemiyorsanız hayır diyin yakınız veya arkadaşınız diye evet demek zorunda değilsiniz. İçinizden gelmiyorsa mutlu etmek için evet demeyin.


critisisim

Eleştiriyi kabul etmek

En önemlilerinden biridir. Öncelikle eleştiri saldırgan ve agresif bir şekilde sizi yıpratmaya yönelikse üzerine düşünmeyin, görmezden gelin ve geçin. Olumlu eleştirileri kabul edin. Olumlu eleştiri size sorunu gösterir, nasıl çözeceğinize dair öneriler sunar ve size yardımcı olma amacı taşır. Sizi dibe çekip durdurmaya çalışıp gelişiminize engel olmak isteyen insanlar kim olursa olsun görmezden gelin ve onlardan uzaklaşın.


sözleşme

Sözleşme şartlarını anlamak

İmzalayacağınız bir sözleşmenin şartlarını bilmek her zaman iyidir. Neyi imzalamak üzere olduğunuzu öğrendikten sonra imzalayın veya imzalamayın. Eğer okumadan veya bilmeden imzalayacağınız bir şey size düşündüğünüzden çok daha fazlasına mal olabilir.


boş-sayfa

Öz geçmiş hazırlamak

İş bulma vakti geldiğinde ihtiyacınız olacak diğer bir değişle CV. Size önerim seminerlere ve kurslara katılmanız, kendinizi geliştirmek için ve yaptığınız işte daha iyi olmak için uğraşmanız.


atlayan-balık

Değişim ile başa çıkmak

Hiçbir şey sabit kalmaz. Yenilik sürekli devam edecek. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Kabul edin ve yeniliklere ayak uydurun. Yeniliği kabul etmemek yok oluşunuzu hızlandırır sadece.



Siz bu listeye dahil olan veya olmayan neleri öğrendiniz?

Yorum Gönder

4Yorumlar
  1. Akademik üstünlük sağlamaya çalışanlardan uzak durmak.

    YanıtlaSil
  2. Güzel şeyler öğrenmişsiniz ancak öğrenilecek daha çok şey var bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih bey size katılıyorum daha yolun başı bu işler. Yazı güze olmuş tebrikler

      Sil
    2. Teşekkürler, haklısınız hayat devam ettiği sürece öğrenmenin sonu yok.

      Sil
Yorum Gönder