Bromance: Kutsal Kankalık Bağı


bromance


Bromance ingilizcede ki romance(romantizim) kelimesinin modifiye edilerek elde edilmiş erkekler arasında olan "romantizm" yani kardeşlik, kankalık olayını anlatan yeni bir kelimedir. Kelime yeni olmasına karşın bromance aslında antik zamanlardan beri var olan bir olgudur. Antik Yunanda da bunu görebiliriz. Erkekler kendi aralarındaki bağa kadınlarla olandan daha çok önem veriyordu.
Erkekler kendi aralarında daha rahat davranabildiklerinden bunu tercih ediyor. Erkekler kendi aralarındaki ilişkiyi kankalık kadınlar ile olan ilişkiyi ise romantizm olarak açıklıyor.

Kankalığın romantizme tercih edilmesinin nedenleri olarak görülen erkeklerin birbirlerinin etkilemek için uğraşmamaları ve rahat olmaları fakat kadınlara karşı daha hassas davranmak zorunda olmaları yada toplum baskısı yüzünden böyle hissetmeleri, ilişki içerisinde oldukları kadınların başka kadınları kıskanma durumunun olabilmesi ama erkeklerin bu konuda rahat davranabilmesi gibi sebepler yüzünden kankalık erkekler için daha tercih edilebilir bir durum.

Bromance için birkaç örnek verecek olursak Sokrates ve Platon olabilir, House M.D dizisinde Wilson ve Gregory House en iyi örneklerden biri sayılabilir. How i met your mother da ise Barney Stinson karakterinin yazdığı Bro code (Kanka kanunu) kitabı bile vardır. Sanırsam satışa sunulmuştu hatta ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz.

brocode

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)