Motivasyonu Yok Eden Şeyler



mutlu


Motivasyon yaşama isteğimizi körükleyecek harika bir histir. Motivasyon bir şeye karşı duyduğumuz isteği ve onu başarma amacımızda bize destek olan güzel bir duygudur. Gel gör ki bu motivasyonumuz bazen çevresel ve bazen içsel sebeplerden ötürü  zarar görür. Şimdi bunları netleştirelim.

Motivasyonu Yok Eden Şeyler Nelerdir? 

 

Boş konuşan insanlar 

Örneğin ben bunu yapmak istiyorum dediğinizde size size sadece olumsuz geri dönüşler verip hevesinizi kırmaya çalışır. Sen bunu yapamazsın, senden bu olmaz, senden şöyle olmaz gibi şeyler söyleyecektir. Bu yakın arkadaşlarını ve aileniz olabilir. Olumsuz yorumları görmezden gelin ve onlara ne yaptıklarını sorun onlar hayatlarında bir şey için risk alıp başarmış yada sevdikleri şeyin peşinden gitmişler mi?
man-with-cigara

İnternet ve sosyal medya 

Motivasyonu kırabilir. İnstagramda sadece güzel fotoğrafların atılması sizi aldatmasın muhtemelen 5 milyar(Sallama sayı) fotoğraf çekip anca bir tanesini beğenip atıyorlar ya da tatilde fotoğraf biriktirip taksit taksit paylaşıyorlar öylelerine denk geldiğim oldu, yani güzel fotoğraflar görmek sizi üzmesin. Bağırma zinciri düşünün internette size yapılan yorumları birileri onlara sinirlendiren başkalarına karşılık veremeyecek kadar korkak olduklarından en az hasar alabileceklerini hatta hiçbir şey olmayacağını düşündükleri için internette sağa sola sallamak kolay geliyor ve anonim olmanın verdiği tatlı bir güç var. Bunu gerçek hayatta da yapıyorlar üstleri onlara bağırdığı için onlarda çocuklarına ve onlarda güçlerinin yettiklerine böyle böyle derken bağırma zinciri oluşuyor.


arkadaşlar

Yalnızlık 

Motivasyonu bozan bir diğer unsur. Eğer yalnız iseniz arkadaş/sevgiliniz yoksa ve bunun olmasını istiyorsanız ama uğraşmıyorsunuz hep aynı çukurda birilerinin sizi bulmasını bekliyorsanız beklemeyin çünkü bu olmayacak. Gidin yeni bir yerde yeni insanlarla tanışın. Beklemek zaman kaybı olacaktır. Sizinle mutlu olacak insanları bulun kendiniz sürekli aynı kişileri mutlu etmeye çalışarak harcamayın.

küfür

Kendiniz

 Evet size sürekli  sana yalan söyleyen, aşağılayan ve küfür eden insanları çevrende tutuyorsan ve onlardan vazgeçemiyorsan bu senin hatan. Sürekli aynı şeyi yapıp farklı bir sonuç bekliyorsanız ve bu yüzden sürekli sistemi ya da yanınızdakileri, karşınızdakileri eleştiriyorsanız kendinize dışarıdan bakmanız gerekiyor gerçekten olan şey ne farkına varmalısınız.


Aklıma gelenleri yazdım daha çok vardır eminim siz de motivasyonunuzu kıran şeyleri paylaşır mısınız?

Yorum Gönder

1Yorumlar
Yorum Gönder