Ölmenin Yasak olduğu Norveç Kasabası





Kışın yirmi dört saat süren karanlık ve sürekli kutup ayısı tehditleriyle uğraşmanın yanı sıra, Norveç'in uzaktaki Longyearbyen kasabasında yaşayan 2000 kişi garip bir yasayı takip edip uygulamak zorundalar. Ölmek yasak.

Norveç'in Svalbard takımadalarında, Norveç anakarası ile Kuzey Kutbu arasında yaklaşık yarı yolda bulunan Longyearbyen o kadar soğuk ki, yerel halkın soğuk nedeniyle mezarlıktaki cesetlerin çürümediğini keşfettiği 1950 yılından beri orda ölmek yasak. Bilim insanları 1998'de 1918 grip salgını sırasında ölenlerin cesetlerini çıkardıklarında, ölümcül virüsün canlı örneklerini buldular.

Çoğunluklar kömür madencilerinin yaşadığı yerliler, cesetlerin çürümediğini gördükten sonra yayılan hastalıklardan o kadar korktu ki, mezarlığa daha fazla insan gömülmesini yasakladılar. Ölümcül hastalar adayı terk edip Norveç anakarasına gitmek zorunda. Eğer ölmek üzereyseniz sizi anakaraya göndermek için her türlüyü çabayı göstereceklerdir

Burada doğmuş çok az insan vardır. Küçük bir hastane olsa da hamile kadınların doğumdan önce anakaraya gitmeleri istenmektedir.




Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)