Ortalama Uykuya Dalma Süresi

uyku



Uykuya Dalma Süresi

Geceleri uykuya dalmanız 10-20 dakika arasında sürüyorsa bu iyi bir yerde çalıştığınız/yaşadığınız için olur ve hayatınızın iyi gittiğini gösterir.

Birçok insan rüyalar alemine dalmak için mücadele içinde olur. Uyumanız için gereken 10-20 dakikadır bu normaldir ve buna uyku gecikmesi denir. Bundan daha fazla veya daha az zaman içinde uyuyorsanız vücudunuz size bir şeyler anlatmaya çalışıyor olabilir.

 Bir Terslik Var

Kafanızın sallanması: Başınızın sallanması bir saatten uzun sürüyorsa, bu çok fazla uyuduğunuzu veya uykusuzluk ile boğuştuğunuzu gösterir. Geceleri rahatlamak ve düşüncelerinizi durdurmakta sorun yaşıyor olabilirsiniz. Vücudunuz uykuya hazır olmayabilir, sebebi çok fazla enerjinizin olması veya kafein almanız olabilir. Bunun dışında jetlag yani başka bir ülkeye gittiğinizden saatin değişmesi bu düzeni bozabilir.

Kafanızın yastığa değmesiyle uykuya dalıyorsanız bu durum muhtemelen yeterince uyumadığınızı veya çok yorgun olduğunuzu gösterir. Bu durumda zamanınızı daha iyi kullanmalı ve uykunuzu almayı bir öncelik haline getirmelisiniz. Aksi halde uykunuz gün boyunca sizi kovalayacaktır ve iyi bir şekilde yakalanmayabilirsiniz.

Normal bir insan ortalama hayatının 25 yılını uyuyarak geçiriyor. Uyku sağlıklı yaşamın kilitlerinden biridir. Eğer iyi bir uyku almadan kahve, enerji içeceği gibi kafein yönünden zengin takviyeler ile ayakta durmaya çalışmanız durumu daha kötü yapabilir. Etrafta zombi gibi dolaşmak ve sağlığınızdan olmamak için iyi bir uyku düzeni oluşturmanızda yarar var.

 

Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)