Gelecek: Bilgiye Dayalı Sistem

knowladge

Şu anki durum

Dünya'nın şu anki durumu insanları mutsuz ve huzursuz ediyor. Sürekli tetikte ve bir belirsizlik hakim. İnsanları çoğu bu durumu sevmiyor ve hoş karşılamıyor bu yüzden yakında kökten bir değişimin olması muhtemel. Bu devrimin ne zaman olacağı belli olmasa da olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Her şeyin ve herkesin manipüle edilmeye çalışıldığı bir çağda yaşıyoruz. Fakat insanlar bu eşitsizlik durumunu fark etmeye başlıyor. İnsanlar artık yeni bir sistem arayışı içindeler ve değişim çok yakında. Önümüzde ki birkaç on yıl içinde insanlık tarihinin en büyük değişimlerinden birine tanıklık edebiliriz.

Türkiye Neresinde?

Sevgili ülkemiz için de şu anki durum pek iç açıcı görünmüyor fakat hala umut var. Türkiye şu anda ciddi oranda beyin göçü veriyor. Beyin göçünün nedenlerine gelirsek;
  • İnsanların ciddi manada özgür olabildiği şehirler 3-5 tanedir ve bu şehirlerin merkezleri dışında birçok yerde toplumsal ve dini baskı söz konusu, sosyal hayat yok denebilecek düzeyde. Eğer bir kadın iseniz sosyal hayatınız yok. Dini ve toplumsal baskı yüzünden en ufak bir karşı düşünce ateşle savuşturuluyor.
  • Öğrenciler sürekli huzursuz ve kaygılı eğitim sistemi sürekli değişiyor ve adapte olamıyorlar. Mezun olsakta iş bulamayacağız diye umutsuzluğa kaplıyorlar. İmam hatiplerin sayısının artması ve zorla imam hatipleri bitirdikten sonra üniversitedeki derslerin daha zor gelmesi ve alışamamaları geleceğe pozitif bakmalarını engelliyor.
  • Sosyal hayat ve eğlence içmekten ibaret, kültürel bir aktivite yok. Herkes  gösteriş yaparak diğerinden üstün olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. En ufak şeylerde bile farklı fikirlerin olması çatışmanın doğmasına sebebiyet veriyor.
  •  Ülke genelinde huzursuzluk, tahammülsüzlük ve moral bozukluğu var. İş kalitesi çok düşük ve eğer güçlü yerlerde akrabalarınız var ise çok kolay bir şekilde istediğiniz yere gelebiliyorsunuz.
Önümüzde ki birkaç yıl içinde ülkede olacak değişiklikler ülkemizin gelecekteki durumunu belirleyebilir düzeyde olacak. Çünkü her ülke bilgiye yatırım yapıyor.
Bizde yakın zamanda bilime yatırım yapmazsak gelecekte kötü bir konumda bulunacak olmamız muhtemel.

GELECEK! 

Uzmanlara göre gelecek sistem kapitalizm veya komünizm değil. Bilgiye dayalı bir sitem olacak. Fakir ve zengin arasındaki uçurum büyük miktarda kapanacak ve neredeyse ekonomik bir eşitlik sağlanacak. Bilgiye sahip olanın kazandığı bir gelecek. Fakat bunun tersi bir durumda insanlık şu anki sistemden daha kötü bir gelecekle yüzleşecek. Şu anki iyi durumda olan ülkelerin dışında insanlar daha acımasız bir şekilde sömürülecek.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)