Daha Akıllı Düşünmenin Kısayolları

 Günbatımı, Island, Deniz, Siluet, Kız, Yalnız, Ağaç

Daha Akıllı Düşünmenin Kısayolları

Zamanla, beyinlerimiz yaygın sorunları çözmeye yardımcı olacak zekice kısa yollar geliştirir. Bu tekrarlanan kavramlara buluşsal yöntem denir: karar vermeyi basitleştiren algoritmalar, prosedürler veya pratik kurallar.

Karar vermek ve sorunları çözmek için buluşsal yöntemlere güvendiğimizde, karmaşık veya üst düzey kararlar için zihinsel enerjiden tasarruf ederiz. 

Buluşsal Yöntemle İlgili Sorun

Bunu kullanmanın problemi, mevcut buluşsal kalıplarımızı onları değiştirmeden kullanmaya fazlasıyla bel bağlıyoruz, bu durum zihinsel bir durgunluk yaratabilir.

Dikkatli olmazsak zihinsel işlemler bilişsel önyargı gibi hatalardan etkilenir. Bu durumda otomatik pilottaymış gibi davranabiliriz.

Büyük Resmi Anlamak 

Haklı olmayı seviyoruz. Ve haklı olma arzumuzu korumak için fikirlerimizi destekleyen kanıtlar arar ve onlarla çelişen kanıtları görmezden geliriz. 

Ancak herhangi bir şey hakkında bütünsel bir bakış açısı oluşturmak için, büyük resmi anlamayı ve inançlarımızı destekleyen kaynakları özellikle eleştirmeyi hedeflemeliyiz. 

Rahatsız Hissetmekte Rahat Olmalı 

Uzun vadede, rahatlık beyniniz için kötüdür.

Yeni deneyimler aramak, yeni beceriler öğrenmek ve yeni fikirlere kapıyı açmak bize ilham verir ve zihinsel netliği artıracak şekilde bizi eğitir. Yeni deneyimler beynin çeşitli noktalarıyla etkileşip yeni bağlar kurmasını sağlar.

 

Merakanızı Artırın

Merak, yaşam boyu öğrenmeyi harekete geçiren ve sürdüren güçtür.

Doğal olarak meraklı bir zihin, günlük sorunları daha iyi çözmeye yardımcı olacak bağlantılar bulmak için çok çeşitli konularla ilgilenir.

 

Beyni yeni gibi tutmanın anahtarı konfor alanının dışına çıkmaktır.



Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)