Beyin Nasıl Güçlendirilir - Beyin Nasıl Çalışır?

İnsanı insan yapan şeylerin başınca düşünce gelir. Dış dünyadan gelen veriler sayesinde gördüğümüz ve hissettiğimiz gerçekliği yansıtır. Yaşadığımız her şey beynimizdedir. Beynimiz bir sürü nörondan oluşur. En güncel veriye göre beynimiz bilgiyi farklı nöronların uyarılarak diğer nöronları uyararak bu nöral ağdan geçmesi sonucu gerçekleşir. Fikirlerimiz, düşüncelerimiz, bizi biz yapan her şeyin bu nöral ağdan geçen elektro kimyasal sinyaller olduğunu düşünebiliriz.

 


Zekâ ve Yetenek

Her insan belirli bir zekâ ile mi doğar? Fizyolojik ve psikolojik olarak bir sorun olmadığı sürece zekâ geliştirilebilir. Bunun tartışması uzun süredir var. Son zamanlarda yapılan araştırmalar ise zekânın geliştirilebildiğini gösteriyor.  Acı yoksa kazançta yoktur. Kaslar gibi beyinde çalıştıkça güçlenir. Kolay şeyler yerine daha zor şeylere yönelmeli ve geliştirmeliyiz. Kaslar gibi beyinde yorularak gelişir. Kasları zorladığımız zaman vücudumuza "zorlanan bölgeye kaynak gönder" şeklinde bir mesaj iletiyoruz, aynı şey beyin içinde geçerlidir.

 Beyin Nasıl Güçlendirilir

Beyin çalıştıkça nöronlar arası bağlantı sıklaşır ve yeni yollar oluşur bu beynimizin daha aktif daha hızlı kullandığımızın göstergesidir. Aynı kaslar gibi beynimizi de çalıştırarak güçlendirebiliriz ve zekamızı geliştirebiliriz. Bizim için kolay olan şeyler yerine zor olan şeylere yönelmeli, düşünmeli, zaman harcamalıyız. Yanlış yaptığımızda yaptığımız yanlışın sebebi üzerine düşündüğümüzde, bize yapılan geri bildirimin üzerinden geçtiğimizde beyin daha fazla çalışıyor çünkü öğreniyoruz. Hata yapmak beyinin öğrenme yöntemidir, hata yapmaktan korkmayın.

Okuyun, gezin, hobi edinin, farklı şeylere açık olun, bilmiyorum demekten korkmayın ve öğrenin.

Bene gesserit duası ile bitirelim

Korkmamalıyım. Korku katilidir aklın. Korku, mutlak yıkım getiren küçük ölümdür. Korkumla yüzleşeceğim.

 


Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)