Tatminsizlik Hissi | Hiçbir Şey Olması Gerektiği Gibi Değil


tesekkur

Her şeyi boş verip, sadece kilo aldığımız şu zamanda yaşadığımız en büyük his bu olabilir. Popüler kültür, reklamlar, tv, internet gibi bizi sürekli bir şeylerin şu şekilde olmaz ise ya da daha azı olur ise bunun başarısızlık olduğunu hatırlatarak durumu kötüleştiriyor. "Sürekli arkadaş edinmeli, yaptığın  her şey harika deneyimler katmalı, ruh eşini bulup kusursuz bir ilişki yaşamalısın çünkü bunlara sahip olanlar gerçekten mutlu olan insanlardır". Kişisel gelişim furyasında ki gerçekten güzel olanlar var fakat maalesef büyük çoğunluğu para kazanma amaçlı üretiliyor. Her konuda olduğu gibi bu konuda da en iyi tedavi yönetimi ise sosyal ilişkilerdir.

Sosyal ilişkiler ve etkileşiminize karşılık almak beyininiz iyi bir şey yaptığını düşünüyor. Sokaktaki bir köpeğin başını okşayınca köpeğin karşılık olarak zıplayıp kuyruğunu sallayıp sevgisini sunuyor bu da daha çok hoşumuza gidiyor. Olumlu duygular olumlu duygulara yol açar. Amacınıza ulaşmak bazen beklediğiniz gibi bir heyecan vermeyebilir. Bunun için miydi? Dedirtebilir.

İstediğimiz şeylere sahip olmadığımız ya da öyle düşündüğümüz hatta sahip olunca bile başka bir şey isteyerek bunu sürdürdüğümüzden, hiçbir şey olması gerektiği gibi değil.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)