Hangi Programlama Dilini Tercih Etmelisiniz(?)

programlama

Merhaba Arkadaşlar bu yazı bu programlama dili daha iyidir şu daha iyidir şeklinde bir şey değil öncelikle şunu belirtelim. En iyi dil bu şeklinde bir şey yok bunu arıyorsanız vazgeçin. Kendiniz için bir dil seçerek kendinizi kısıtlamayın. Öncelikle mantığı kavramaya çalışın programlama dilleri birbirini  kopyalar zaten mükemmel bir dil yoktur birinin yaptığını diğeri yapamıyordur onun yaptığını da öteki yapamıyordur. Bu yüzden sürekli yenileri çıkar gelişir. Sizin yapmanız gereken şey Programlama'nın mantığını kavramaktır.
C ile Hello World örneği
#include <stdio.h>
 
int main()
{
  printf("Hello world\n");
  return 0;
}
Python ile Hello World örneği

print("Hello World")


Mantık aynıdır fakat değişen tek şey syntax (Yazım kuralları - Söz dizilimi).


Algoritma geliştirebilmek programlama yapabilmekten daha önemli hatta gelecekte belki de  programlamayı Yapay Zekalara yaptıracağız yapmamız gereken tek şey algoritma geliştirmek olacaktır.
Kendinize seçeceğiniz alana göre karar vermeniz gerekiyor. O alanda kullanılanlar neler onları araştırıp öğrenmeniz ve buna göre kendinizi geliştirmeniz önemli. Bir proje'nin koda dökülmeden önceki aşamaları asıl önemli olan aşamadır. Siz bir algoritma geliştirirsiniz sorunun çözümünü bulmak için uğraşırsınız ve çözersiniz  bu çözümü koda dökmek basit olan kısmıdır.

Her dil her şeyi yapamaz

Mükemmel dil yoktur zaten bu yüzden bu kadar çok dil var :)
Her birinin avantajı ve dezavantajı var seçimleriniz buna göre olmalı ama yukarda dediğim gibi algoritma daha önemli. Şimdi bir dil çerçevesinde kariyer planı yapabilirsiniz ama  o dille ilgili kod geliştirmeniz ve tecrübe edinmeniz şart.


En çok kullanılan Programlama Dilleri için şunlara bakabilirsiniz : Bağlantı1, Bağlantı2








Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)