Sonsuz Kaydırmanın Getirdiği Anksiyete

 

akilli-telefon

“Ölüm Kaydırması”

Bu, akıllı telefonunuzun ekranında kıyamet ve kasvetle dolu sosyal medyayı ve haber akışlarını sonsuz bir şekilde kaydırma alışkanlığını tanımlayan bir terimdir, bu da ruh sağlığımızı zayıflatır.

Bu kendine zarar veren davranış, çevrimiçi olarak mevcut olan pandemi ile ilgili distopik hikayeler ve makaleler ve birçok insanın işsiz olması ve evde oturması nedeniyle 2020'de giderek artmış ve daha yaygın hale gelmiştir.

Tehdit Döngüsü

Kişi kendisini endişe içinde hisseder ve beyin daha fazla bilgi toplamak için bu döngüye girmek ister. Kaydırdıkça bakış açımız çarpıklaşmaya başlar.


  • Bir Zamanlayıcı Ayarlayın: Sosyal medyanız ve haber akışlarınız, uygulamayı belirli bir süre sonra kapatan akıllı telefonun yüklü yardımcı programları kullanılarak zamanlanabilir veya uygulama marketlerinde daha farklı zamanlamayı kontrol eden programlar bulabilirsiniz.


  • Odaklanın: Aradığınız şey için akıllı telefonunuzu kullanırken farkında olun ve dikkatinizin çeşitli bildirimlere ve cazip uygulama simgelerine karşı dikkatinizi dağıtmaktan kaçının.


  • Olumlu Duygular: "Kıyamet, endişe ve kasvet” gibi duygulara odaklanmak yerine, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle bağlantı kurmak veya sizi güldüren bir şeyi okuyup arkadaşlarınıza göndermek gibi normal olarak iyiye doğru gitmeye çalışın.

 

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)