Ateistin Kutsal Kitabı - İnceleme

holy-atheist-book


Filozofların, araştırmacıların, bilim insanlarının, ünlü düşünürlerin, hükümdarların, yazarların ve daha bir çok insanın din ve tanrı hakkında söylediklerinin derlenmesi ile oluşturulmuş. Kitap alıntı ve aforizmalardan oluşuyor. Tanrı'nın adaleti diyerek insanların kendi adaletlerini, fikirlerini, nasıl davranacaklarını söyleyip onları zorlayarak insanları korku ve işkence ile tehdit ederek tanrının isteği buymuş gibi davrandıkları için bu tanrıyı reddetmeleri kaçınılmazdır.

Genel eleştiri din üzerine kurulan, tanrı ve din adına yapılan çarpıklıkları hedef aldığı için doğruluk payının yüksek olduğunu düşünüyorum. Kitap bakış açınızı genişletip din konusuna eleştirel bakmanızı sağlayabilir, ben beğendim.


İnsanlık dini çin didişecek, yazacak, savaşacak, ölecek, her şeyi yapacak, ama asla onun için yaşamayacak.
- Charles Caleb Colton

Bir insanın kendisinin yapabileceği şeyleri tanrılardan istemesi anlamsızdır.
- Epikuros


Herhangi bir şeye inan birisini ikna edemezsiniz, çünkü inançları kanıta değil, inanmaya duydukları köklü ihtiyaca dayanır.
- Carl Sagan

Belki de tüm sıkıntılarımızın kaynağı, yani insanlığın sıkıntılarının; belki de sahip olduğumuz tek hakikat olan ölüm gerçeğini reddetmek uğruna yaşamlarımızdaki tüm güzellikleri feda edecek ve kendimizi totemlere, tabulara, haçlara, kurbanlara, kilise çanlarına, camilere, ırklara, ordulara, bayraklara, uluslara hapsedecek olmamızdır.
- James Baldwin

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)