Zihin Geliştirmenin Yolları (2)

beyin


Önceki yazının devamı olacak şekilde ilerliyoruz burada da zihin geliştirmenin yollarını değinip açıklamaya çalışacağım. Umarım faydasını görürsünüz.

Özet ve Dinletiler

Orijinallerini okumanızı tavsiye ederim aslında ama vaktini yoksa ya da içinizden gelmiyorsa klasiklerin özetlerini ve incelemelerini okuyabilirsiniz, kitapların incelemelerini ve özetini bulabileceğiniz siteler var. Sesli kitap uygulamalarından sesli olarak dinleyebilirsiniz. Özetleri okumayı ise kitaba başlamadan önce yaptığınız bir ön hazırlık olarak görün ve lütfen okuyun.

sorular


Kafeini Azalt

Kafein çay, kahve, gazlı içeceklerde çoğunlukla bulunuyor. Beyinin düzgün işlemesi için gereken demir, potasyum, çinko, kalsiyum ve b1 gibi vitaminlerin etkisini azaltır. Kafein kısa dönem hafızayı iyileştirip ve bu kısa zamanda mutluluk veriyor olsa bile uykusuzluk, kaygı ve depresyona yol açıyor. Size tavsiyem içeceğiniz su ile değiştirmeniz.

Zihninizi Zorlayın

Zihinsel zorluklarla uğraşmayan beyin tembelleşir, kullanmazsanız körelir. Normalde yazarken sağ veya solaksanız sol elinizle yazmayı alışkanlık edinmiş olabilirsiniz, aynı şekilde diğer işler içinde aynı eli kullanıyorsunuzdur muhtemelen, aynı işler için öteki elinizi kullanmaya başlayın. Bunun yanında zihni zorlamak için bulmacalar çözebilir, hikâyaler yazmaya başlayabilirsiniz, size kalmış ama mutlaka yeni bir şey yapın.

satranç

Not Tutun

Not tutmak hatırlamanıza ve yapmanız gereken şeylere odaklanmanıza yardımcı olur. Notlar, zihni yapması gerekenlere sabitler ve oraya odaklanmanızı sağlar. Özellikler notlarınızı gözünüzün önünde tutup oraya hedefinizi yazmak sizi hedefinize karşı hareket etmeye zorlayacaktır.


Kafaya Takmayı Bırakın

zihin-doluluğu
Sürekli aynı şeyi düşünerek kendinizi tekrarlamak zaman kaybından başka bir şey değil. Bu birçok şey için olabilir elbet, yakınınız vefat etmiştir, sevgilinizden ayrılmışsınızdır, sınavınız iyi gitmemiştir veya maddi bir sorunla karşılaşmışsınızdır bunlar üzücü ve olağan şeyler ama benim görüşüm yasınızı kısa tutmanızdan yanadır hiçbir şey sizi en ama en fazla 2 haftadan öte oyalayamaz hatta şöyle bir düşününce 2 hafta bile çok kabullenin ve ilerleyin en azından sonrasında aynı durum için ne yapacağınızı öğrenmiş veya öğreniyor olacaksınız. Bir şeylere takılı kalmak insanı yıpratır ve kaygılandırır bu durum daha fazla üzülmenize yol açabilir ve sonunda depresyona sebep olabilir. Atlatamıyorsanız belki konuşmak  iyi gelecektir yakın bir arkadaşınız ile  olabilir ya da psikologlardan profesyonel yardım alabilirsiniz.


Son olarak söylemek istediğim, maymun iştahlı olmak kötüymüş gibi düşünüyor olabilirsiniz yada size öyle söylenmiş olabilir fakat maymun iştahlı olmak yapmayı sevdiğiniz şeyleri daha kolay bulmanıza yardımcı olabilir. Bir şeyi sevmediyseniz onunla uğraşıp çırpınmak yerine başka bir şeylere yönelip belki çok hoşunuza gidecek yeni bir şey keşfetmenize yardımcı olabilir. Bu şekilde bir yere takılıp orada ölmek yerine tutkunuz olan şeyi bulabilir ve onun peşinden gidebilirsiniz.






Tags

Yorum Gönder

6Yorumlar
  1. Blogunuzu yeni gördüm ve gerçekten de gelecek vaat ediyor. Tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Güzel blog , kaliteli içerik takibe aldım. Başarılar.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende yakın zamanda yurtdışına çıkacağım o zaman kadar blog için bir düzen oluşturmaya çalışacağım. Hayırlı teskereler.

      Sil
Yorum Gönder